Skip to content

Mokulua Hillside Renovation

Prior to renovation, this large, existing hillside home in Lanikai had great potential but suffered from partially obstructed views, piecemeal design elements, and a general lack of character inside and out. The goals then were to add warmth, comfort, and charm, to open the interior spaces and pool area to the incredible views and to achieve a more human scale given the existing high ceilings.

Ocean pool and view.
Location

Kailua, Hawai'i

Awards
  • BIA Renaissance Building & Remodeling 2007 Overall Grand Award.

The entire house was redesigned to convey colonial plantation architecture reminiscent of the tropical South.

Interior kitchen.
Staircase and dining area.
Dining area.
Lounge and bedroom.
Fireplace and lounge.
Bathroom.
Bedroom.
Master bed.
Ocean view reading desk.
Ocean view lounge.