Skip to content
Peter Vincent Architects
View from guest pavilion looking out to the Mokes

Luala'i

Driveway entry
Location

Windward Oʻahu, Hawaiʻi

Services

Architecture

Guest pavilion

This renovation and addition took a double-wide beachfront property with an existing spec house and adjoining vacant lot and transformed it into a cohesive oasis. Select renovations to the existing main house include a lighter, more contemporary feel. The addition includes a new resort-style pool with a spa, guesthouse, and an entertainment pavilion as the main feature.

pool side view
view beyond pool pavilion

The pavilion serves as a windbreak from the strong tradewinds to a pool courtyard. The courtyard is envisioned as a tidepool garden, which is sunken from the adjacent grade to further mitigate the wind and to allow for a vertical waterfall surrounding the ‘floating’ dining lanai. A ‘Moses’ walk separates pool water from living Taro and Koi ponds and gives access to a lounge seating ‘island.’ A new 3-bedroom guesthouse is located deep in the property, with the living space.

View of guesthouse

The overall design concept was to create strong indoor-outdoor relationships, to bring the connection to the ocean deep into the site, and to seamlessly merge the architecture with the landscape.

View from the pool pavilion out to the Mokes
View from the family room out to the ocean
indoor shower open above to the outdoors
powder room