Skip to content
Peter Vincent Architects

Laniakea 'Ohana Retreat

The over 7,000-square-foot residence is a modern-style beachside island retreat. The axial organization starts from the front vehicular gate and extends through the entry pavilion and primary living space extending over an infinity-edge pool to Laniakea Beach. It is in an “H” configuration with two “wings” of the house that allow for cross ventilation and take advantage of natural trade winds. The central stairways provide every room on the second floor a unique view of either the rising Koolau Mountain Range or the white sandy beaches. The separation of the two-story “wings” allows for the great room space to have a towering roof with cathedral ceilings and high windows. Based on the home’s proximity to the ocean and to plan for possible flooding and sea-level rise, the house is raised above the regulated flood elevation. 

Location

Haleiwa, Hawaiʻi